O Prokoško Resortu

Prokoško Resort je osmišljen da bude jedinstveni kompleks u sklopu Prokoškog jezera sa svojom ponudom kako smještajnih kapaciteta, ponude hrane i pića tako i aktivnosti koje bi se vršile u sklopu kompleksa. Projekat bi se realizovao kroz više faza do konačne finalne faze, gdje bi objedinio svu vrstu ponude kao jedan moderan turistički kompleks.

Sama ideja o Prokoško Resortu je proizvod potrebe za objektom koji će omogućiti uživanje u pogledu sa najljepše lokacije na čitavom jezeru, koju krasi potok sa vodopadom i ribnjakom. Ovaj kompleks smo namijenili kao bazu svim ljubiteljima planine koji će se u povratku sa osvojenih vrhova okrijepiti domaćim specijalitetima iz našeg restorana. Također u Prokoško Resortu mogu uživati i svi oni koji žele pobjeći od gradske gužve i svakodnevnice te napuniti se pozitivnom energijom kojom odiše ovaj jedinstveni lokalitet.

U sklopu kompleksa Prokoško Resort se nalazi restoran Triton i dvije kolibe za spavanje Borovnica i Brusnica. Ideja za ime restoran Triton dolazi od endemičnog primjera vodozemca Raizerov triton (Triturus alpestris reiseri) koji obitava na području Prokoškog jezera. Ideja za ime koliba Brusnica i Borovnica je potekla od činjenice da na lokalitetu Prokoškog jezera, zbog idealnih klimatskih uslova, raste najveći broj brusnice i borovnice na području Bosne i Herecegovine.